This project is funded by the Grundtvig Learning Partnership - the Sectoral Program of the "Lifelong Learning Programme" European Commission's program.
This material reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Meetings


July

16 -19, 2014

6th Meeting, Bucharest, Romania

"Dance Your Dream - Performing for Inclusion"
Grundtvig Learning Partnerships - Project

VIEWProgram Activities 6th Meeting


Staff Meeting


In perioada 16 - 19 Iulie 2014 a avut loc in Bucuresti, Romania, a 6-a intalnire transantionala a proiectului "Dance Your Dream - Performing for Inclusion" finantat de Comisia Europeana prin programul Life Long Learning - Grundtvig Learning Partnership.


In cadrul acestei intalniri, reprezentantii staff-ului proiectului din Romania, Italia, Lituania au evaluat proiectul desfasurat pe parcursul celor 2 ani (2012 - 2014) si au discutat despre rezultatele proiectului:
- Studiul "Metodologie de educatie non-formala prin intermediul artelor performative"
- Studiul "Strategia de crestere a includerii sociale prin intermediul artelor performative"
- Studiul "Strategia de comunicare intre organizatiile care ofera worksopuri de arte performative si institutiile sociale"
- Studiul "Rolul artelor performative in educatia adultilor si in includerea sociala"

Studiile se bazeaza pe activitatile si workshopurile de arte performative desfasurate in cadrul proiectului in Italia, Romania si Lituania, implicand 150 de participanti, pe interviurile participantilor, trainerilor si staff-ului proiectului si al organizatiilor implicate.


Proiectul "Dance Your Dream - Performing for Inclusion" are ca scop dezvoltarea artelor performative ca instrument de educatie non-formala si includere sociala si este coordonat de Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART, Romania in parteneriat cu Asociazione Culturale Jump In, Italia si Jolingva, Lituania.


Barau Zana Maria,
Coordonator proiect,
Presedinte - Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART


Acest material reprezinta doar punctul de vedere al autorului, Comisia Europeana nefiind responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.


VIEWPHOTO 6th Meeting

May

14 -18, 2014

5th Meeting, Vilnius, Lithuania

"Dance Your Dream - Performing for Inclusion"
Grundtvig Learning Partnerships - Project

VIEWProgram Activities 5th Meeting


International Workshops on Performing Arts

LO SCAZZAMURRIEDDHU -italian fairy tale

In perioada 14 - 18 Mai 2014 - a avut loc in Vilnius, Lituania cea de-a 5-a intalnire a proiectului "Dance Your Dream - Performing for Inclusion" finantat de Comisia Europeana prin programul Life Long Learning - Grundtvig Learning Partnership.


In cadrul acestei intalniri 32 de adulti au participat la "International Workshops on Performing Arts", pregatind un spectacol de teatru dupa povestea italiana "LO SCAZZAMURRIEDDHU". Adultii din cele 3 tari: Lituania, Italia si Romania, participand la workshopurile de teatru, muzica si dans au reusit in cele cateva zile sa ridice un spectacol, interpretand personaje cu mult entuziasm, pasiune si talent, cantand cantece italiene si dansand Pizica - dans italian din zona Salento.


Printre participanti au fost 5 reprezentanti ai echipei Romaniei, 25 de adulti din cadrul organizatiei Bociai din Lituania, precum si 2 reprezentanti ai echipei Italiei.


Interculturalitatea a constituit un element pe care adultii implicati in proiect l-au apreciat din plin, reusind sa isi imbogateasca cunostintele de limba engleza intr-un mod placut si antrenant, sa isi exerseze abilitatile artistice si sa le puna in valoare intr-un context intercultural.


Mancarea traditionala lituaniana, romaneasca si italiana de dupa spectacol precum si prezentarea video a tarilor implicate, au incheiat intr-un mod placut evenimentul. Feedback-ul participantilor in interviurile de final acordate au subliniat impactul pozitiv al workshopurilor de arte performative asupra participantilor de toate varstele.


Proiectul este coordonat de Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART, Romania in parteneriat cu Asociazione Culturale Jump In, Italia si Jolingva, Lituania.


Barau Zana Maria,
Coordonator proiect,
Presedinte - Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART


Acest material reprezinta doar punctul de vedere al autorului, Comisia Europeana nefiind responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.


VIEWPHOTO 5th Meeting

March

27 -30, 2014

4th Meeting, Bucharest, Romania

"Dance Your Dream - Performing for Inclusion"
Grundtvig Learning Partnerships - Project

VIEWProgram Activities 4th Meeting


International Workshops on Performing Arts

Ariciul si Mireasa lui/
The Hedgehog and his Bride - lithuanian fairy tale

In perioada 27-30 Martie 2014 - a avut loc in Bucuresti, Romania cea de-a 4-a intalnire a proiectului "Dance Your Dream - Performing for Inclusion" finantat de Comisia Europeana prin programul Life Long Learning - Grundtvig Learning Partnership.


In cadrul acestei intalniri a proiectului, in Bucuresti, Romania a avut loc "International Workshops on Performing Arts", 28-30 Martie 2014. 40 de adulti din Romania, 4 din Italia si 3 din Lituania, de diferite varste, provenind din diferite contexte sociale si culturale, si-au masaurat talentul impreuna in cadrul workshopurilor de teatru, muzica si dans, cochetand totodata cu aparatul de filmat pe toata durata de desfasurare a activitatilor.


Atmosfera a fost plina de voie buna si entuziasm, pe parcursul celor 3 zile de ateliere de arte performative, participantii pregatind un spectacol dupa povestea lituaniana "The Hedgehog and his Bride".


Personajele au fost interpretate atat in limba engleza cat si in limba romana, dand astfel posibilitatea cat mai multor participanti sa interpreteze roluri in cadrul spectacolului.


Momentele de teatru au fost insotite de cantece si dansuri lituaniane, preformate de catre participanti, ocazie prin care participantii romani au putut cunoaste si experimenta traditii si fragmente din cultura lituaniana.


Spectacolul de final a reprezentat un succes al participantilor, care s-au bucurat din plin de experimentarea artelor performative intr-un context intercultural, demonstrandu-si talentul, creativitatea, capacitatea de lucru in echipa si experimentand bucuria jocului in fata unui public.


Proiectul "Dance Your Dream - Performing for Inclusion" are ca scop dezvoltarea artelor performative ca instrument de educatie non-formala si includere sociala si este coordonat de Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART, Romania in parteneriat cu Asociazione Culturale Jump In, Italia si Jolingva, Lituania. Parteneri la nivel national: Centrul Plaing, A.P.A.P., Stuf Vama Veche.Barau Zana Maria,
Coordonator proiect,
Presedinte - Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART


Acest material reprezinta doar punctul de vedere al autorului, Comisia Europeana nefiind responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.


VIEWPHOTO 4th Meeting

September

25 -30, 2013

3rd Meeting, Poggiardo, Italy

"Dance Your Dream - Performing for Inclusion"
Grundtvig Learning Partnerships - Project

VIEWProgram Activities 3rd Meeting


International Workshops on Performing Arts

Tinerete fara batranete si viata fara de moarte /
Youth everlasting and Never Ending Life -romanian fairy tale by Petre Ispirescu

In perioada 25 - 30 Septembrie 2013 in Poggiardo, Italia a avut loc a 3 intalnire transnationala a proiectului "Dance Your Dream - Performing for inclusion" din cadrul programului European Grundtving Learning Partnership, coordonat de Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART, Romania in parteneriat cu Jump In, Italia si Jolingva, Lituania.


In cadrul acestei intalniri din Italia a avut loc primul eveniment "International workshops on performing arts" pe tema povestii romanesti "Tinerete fara batranete si viata fara de moarte" culeasa de Petre Ispirescu.


Workshopurile de teatru, film si dans au fost coordonate de regizorul Zana Maria Barau din Romania in colaborare cu traineri din Romania, Lithuania si Italia.


La aceste workshopuri de teatru, film, muzica si dans au participat 5 reprezentanti ai echipei Romaniei, 6 reprezentanti ai echipei Lituaniei si 40 de participanti italieni.


Proiectul "Dance your dream - Performing for inclusion" - fiind un proiect de includere sociala prin intermediul atelierelor de arte, printre participantii la ateliere au fost 10 adulti de la Centrul de Reabilitare Psihiatrica din Poggiardo precum si absolventi ai Colegiului Artistic din Poggiardo, unii dintre acestia someri sau cu dificultati in a-si continua parcursul artistic. Din Romania si Lituania au participat de asemeni persoane cu studii artistice, dar fara loc de munca in prezent, Artele constituind in sine un segment foarte sensibil al pietei muncii.


Adaptat la tematica si titlul proiectului "Dance Your Dream" prezentarea in fata camerei de filmat a visurilor participantilor a subliniat mari discrepante intre visurile persoanelor din diferitele categorii sociale, de la mult dorita sanatate mentala si libertate a persoanelor din Centrul de Reabilitare la cele mai indraznete visuri ale celor prezenti, legate de cariera, calatorii si o viata implnita.


De-a lungul celor 5 zile de workshopuri, participantii au beneficiat de ateliere de teatru si dezvoltare personala prin arta, jocuri de socializare, dezvoltare a creativitatii si curajului, exercitii de ritm si de dictie, expresivitate si miscare corporala, au analizat si interpretat roluri in cadrul povestii romanesti "Tinerete fara batranete si viata fara de moarte, au dansat realizand coregrafii pe muzica romaneasca "Ciuleandra", "Ciocarlia" de George Enescu si "Rapsodia Romana" de Ciprian Porumbescu, coregrafii care au fost integrate ca momente din spectacolul de final.


Pe 29 Septembrie in Poggiardo, Italia a avut loc spectacolul de final "Youth Everlasting and never ending life" in regia: Zana Maria Barau. Spectacolul a dat posibilitatea celor 50 de cursanti din Romania, Italia si Lituania, de varste si backgroud-uri sociale si culturale diferite, sa interpreteze roluri ca: Imparatul Rosu, Imparatesea, Fat Frumos, Fata de Imparat, Stapanul Timpului, stapanii regatului "Tinerete fara Batranete si Viata fara de Moarte", stapanul portii regatului precum si locuitorii regatului, curtenii Imparatului Rosu, ursitoarele, toti cursantii avand roluri individuale sau de grup in cadrul spectacolului. Dansurile romanesti, coregrafia, diversitatea rolurilor din povestea romaneasca, au dat posibilitatea unei frumoase integrari transnationale, sociale si cooperare intre generatii.


Filmul reiesit in urma atelierelor de teatru, dans, film si a spectacolului de final subliniaza abilitatile dobandite de participanti in cadrul "International workshops on performing arts", Italia, Poggiardo.


Barau Zana Maria,
Coordonator proiect,
Presedinte - Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART


VIEWPHOTO 3rd Meeting

MAY

23 -27, 2013

2nd Meeting, Vilnius, Lithuania

"Dance Your Dream - Performing for Inclusion"
Grundtvig Learning Partnerships - Project

VIEWProgram Activities 2nd MeetingParteneri:
- Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART, Bucuresti, Romania (coordonator de proiect)
- Jump in, Poggiardo, Lecce, Italia
- UAB Jolingva, Vilnius, Lituania


A doua intalnire a proiectului "Dance Your Dream - Performing for inclusion" din cadrul programului European Grundtving Learning Partnership a avut loc in perioada, 23 - 27 mai 2013 in Vilnius, Lithuania.


In cadrul acestei intalniri, adulti din Lituania, printre care membri ai organizatiei "Bociai" - Asociatia Pensionarilor din Lituania, filiala Vilnius au participat la un atelier cultural si intercultural asistand la prezentarea Romaniei si a poemului "Luceafarul" al poetului roman Mihai Eminescu - toate acestea in limba engleza, insotite de imagini si filme video sugestive. Participantii au fost impresionati atat de povestea poemului cat si de viata poetului roman Mihai Eminescu, au cautat similitudini intre Luceafarul si legendele lituaniene, au interpretat cateva versuri ale poemului in romana, engleza si lituaniana, au prezentat visurile si viata lor in fata aparatului de filmat si s-au aratat foarte dornici sa afle cat mai multe informatii istorice, culturale si sociale despre Romania. Atelierul a fost un prilej pentru participantii de varsta a doua de a-si exersa limba engleza, de a se simti integrati social, de a-si crea perspective frumoase de viata, constientizand ca sunt atat de multe lucruri frumoase pe care le pot inca experimenta si tari pe care le pot vizita.


Festivalul National de Muzica Folk si Dans "SKAMBA SKAMBA KANKLIAI" care a avut loc pe strazile capitalei Lituaniei in aceasta perioada a facilitat participantilor din Romania si Italia cunoasterea si experimentarea traditiilor populare lituaniene, prin muzica si dans.


Totodata in cadrul intalnirii, partenerii din Romania, Italia si Lituania au definitivat continutul si programul workshopurilor internationale de arte ce vor avea loc in cadrul proiectului in fiecare dintre tarile partenere.


Proiectul "DANCE YOUR DREAM - Performing for inclusion" are ca scop faciltarea si dezvoltarea atelierelor culturale si artistice ca metode inovative de educatie non-formala pentru adulti si ca instrument de includere sociala.


Barau Zana Maria,
Coordonator proiect,
Presedinte - Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART


VIEWPHOTO 2nd Meeting

March

14 -19, 2013

1st Meeting, Poggiardo, Italy

"Dance Your Dream - Performing for Inclusion"
Grundtvig Learning Partnerships - Project

VIEWProgram Activities 1st MeetingIn perioada 14 - 19 Martie 2013 a avut loc in Poggiardo, Italia prima intalnire din cadrul proiectului "Dance your dream - Performing for inclusion" din cadrul programului Grundtvig Learning Partnership.


Coordonator de proiect: Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART, Bucuresti, Romania


Parteneri:
- Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART, Bucuresti, Romania
- Jump in, Poggiardo, Puglia, Italia
- UAB Jolingva, Vilnius, Lituania


In cadrul intalnirii au fost puse bazele parteneriatului proiectului "Dance your dream - Performing for inclusion", a fost planificat continutul evenimentelor " International Performing Arts Workshops and Performances" ce vor avea loc in Italia, Romania si Lituania pe parcursul proiectului si s-au discutat metodele de management, metodologiile de predare a artelor in cadrul organizatiilor partenere.


Totodata, in cadrul intalnirii a fost creata o strategie de incudere sociala a persoanelor cu mai putine oportunitati in atelierele de creatie artistica, identificandu-se institutii de protectie sociala care pot colabora cu organizatiile care faciliteaza si organizeaza ateliere artistice pentru adulti. Studiul de includere sociala in atelierele artistice va putea fi accesat in curand pe site-ul proiectului.


Proiectul "DANCE YOUR DREAM - Performing for inclusion" are ca scop faciltarea si dezvoltarea artelor performative: teatru, dans, film - ca metode inovative de educatie non-formala pentru adulti si ca instrument de includere sociala.


Proiectul va dezvolta o serie de "International Performing Arts Workshops and Performances" in tarile partenere Italia, Romania, Lituania implicand adulti cu mai multe sau mai putine oportunitati din comunitatile locale. Workshopurile de artele spectacolului: teatru, dans, muzica, film vor fi sustinute prin colaborare de traineri din cele 3 tari partenere in proiect.


Proiectul stimuleaza cooperarea intre generatii, implicand atat in workshopuri cat si in spectacolele si filmele de final adulti de diferite varste din fiecare tara lucrand si performand impreuna.


Obiectivele proiectului:
1. Dezvoltarea Artelor Performative ca instrument de educatie non-formala;
2. Schimbul de experienta intre organizatiile transnationale care faciliteaza si organizeaza cursuri si ateliere de arte performative;
3. Crearea unei strategii de includere sociala prin cursuri si ateliere de arte performative;
4. Dezvoltarea continutului bazei ICT pentru promovarea educatiei prin intermediul artelor performative;
5. Imbunatatirea abordarilor pedagogice in atelierele artistice organizate de institutiile partenere si a managementului acestora.


Barau Zana Maria,
Coordonator proiect,
Presedinte - Asociatia de Arte si Spiritualitate ZAN ART

Top